Tigara Electronica

martie 21, 2012 8:17 pm2 comentariiVazut: 434

 

Tocmai mi-am cumparat o tigara electronica the Ego, cu scopul final de a ma lasa de fumat, fumat activ de aproximativ 10-12 ani care e un mare consumator de resurse financiare si de sanatate.
Am ales modelul de mai sus datorita faptului ca are un acumulator de 1100mA, ce permite aproximativ 700 de inhalari, ceea ce inseamna echivalentul a aproximativ 2 pachete de tigari traditionale.
Avand in vedere ca eram fumator de 1 pachet de Kent8 la 2 zile (sa speram, eram) , tigara de fata face cu brio fata la nivelul de nicotina (taria) de care aveam nevoie prin tigarile fumate.
Problemea mea principala in lasatul de tigari era nevoia de a fuma in timpul cafelei de dimineata, lucru care sper ca va fi inlocuit de aceasta tigara.
Sper sa va pot raspunde la cateva intrebari pe care mi le puneam si eu inainte de a o achizitiona, si anume:
E la fel de tare ca o tigara normala?
Depinde de gradul de nicotina, high si low, al cartuselor. By default , cartusele originale au un nivel de nicotina high.Eu fiind fumator de 1 pachet la o zi/doua zile, e suficient de tare, mi se pare identica cu tigarile pe care le fumam pana astazi.
Cat ma tine o tigara?
Aici depinde cat de mult inhalezi, daca fumezi 1 pachet pe zi si achizitionezi tigara, un cartus ar fi suficient intreaga zi, avand in vedere ca e nicotina pura (99,8%).
Un cartus, deci cu accesoriile default ar trebui sa te tina cam o saptamana.

Cat de scumpa e intretinerea, cat ma duce pe luna o astfel de tigara?

Chestia care trebuie inlocuita in functie de cat de fumator esti, e atomizorul, care poate fi inlocuit la o saptamana sau la 8 saptamani, un atomizor este 30 de lei.
ai 5 cartuse care pot fi reincarcate cu diverse grade de nicotina, 1 sticluta de 10 ml costa aprox 10 lei, si ai nevoie de cam 3 daca esti fumator inrait deci inca 30 de lei, pana acum sunt 60 de lei.

Practic ar fi 60 de lei, fata de 350 de lei pe luna daca fumai un pachet pe zi, sau 150 de lei daca fumai un pachet la 2 zile, deci reducere de peste 60%.

Pot sa ma las de tigari daca fumez tigara electronica?

Momentan nu am raspuns la aceasta intrebare, insa tind sa cred ca da, din moment ce poti reduce nivelul de nicotina de la high la low, si intr-un final iti poti cumpara un lichid fara nicotina, urmand ca nicotina sa dispara din sange si putandu-te descotorosi si de obiceiul de a duce tigara la gura, si asa mai departe.
Frazele de mai sus ar putea fi facute si prin a scadea nivelul de nicotina din tigarile normale, in sensul ca fumezi Kent8 dupa o dai pe Kent4, dupa pe 1 si tot asa…. insa pe langa nicotina mai intra si gurdon si monoxid de carbon si alte mii de substante toxice capabile sa-ti faca plamanii punga.

Sper ca v-am fost de folos cu articolul asta, iar daca sunteti curiosi de altceva, va pot raspunde.

2 comentarii

Lasa un raspuns